Mats Lunders is sinds zaterdagavond terug van een stage in Portugal. De 22-jarige atleet van LYRA wil zo snel mogelijk zijn vorm terug op pijl stellen om te schitteren in het veld.

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Mats eindigde op de CrossCup-manche in Roeselare eind november als 13de. Daar was hij allerminst tevreden mee, zeker omdat hij hierdoor niet naar het EK veldlopen in Belgrado mocht. Al van voor het veldloopseizoen was dat één van zijn hoofddoelen.

Twee weken later in Stekene toonde Mats dat hij stilletjes beter werd en won hij overtuigend de cross in Stekene. Toch drong een korte stage van een week zich op en de atleet van LYRA trok daarvoor naar Portugal. Het vormpeil groeide langzamerhand, dit toonde onder andere de tijden op de piste die hij klokte. Brussel kwam nog te vroeg, maar volgende week staat hij wel aan de start van de veldloop in Ertvelde. Op 31 december sluit hij dan het jaar af met de Sylvestercross te Soest.