De eerste Belgische limiet op de IFAM Outdoor is een feit! Michael Obasuyi heeft zich verzekerd van een ticket naar Tampere voor het WK voor junioren. Obasuyi knalde tijdens de reeksen van de 110m horden bij de junioren naar een chrono van 13″69.

Daarmee doet de atleet van OEH één honderdste beter dan de gevraagde 13″70. Zijn PR voor vandaag bedroeg 13″81. Dit seizoen kwam hij al tot 13″53 in het Nederlandse Vught, met weliswaar te veel meewind. Obasuyi blesseerde zich tijdens de interclub in de hoogste afdeling en maakte vandaag zijn “comeback”. Op voorhand liet hij weten dat hij waarschijnlijk geen tweede race zou lopen indien hij de limiet behaalde.

Berings beukt tegen de wind

Elinge Berings – Foto: Peter Wagemans

Eline Berings plaatste zich op de 100m horden vlot voor de finale, die iets na 17u00 wordt gelopen. Berings klokte af na 13″05 én dat met een tegenwind van -1.3m/s. Wij kijken alvast uit naar wat ze in de finale kan verwezenlijken, met een hopelijk gunstige wind. Sarah Missinne toonde zich eveneens door in dezelfde reeks naar 13″31 te snellen. Kan Missinne straks een gooi doen naar de EK-limiet van 13″12? U leest het hier.