Op de IFAM zorgde Hanne Claes bijna voor het eerste hoogtepunt in het hoofdprogramma. In de snelste reeks van de 400m horden kwam Claes tot 56″76. Voor Het EK in Berlijn wordt 56″68 gevraagd. Slechts 8 luttele honderdsten weerhielden de RESC-atlete van haar EK-ticket, maar haar tijd was wél goed voor de zevende plaats op de ranglijst aller tijden. Met de 4x400m-ploeg mag Claes eveneens hoop koesteren op een EK-deelname, want ook met het kwartet ging het hard!

Op de interclub twee weken geleden liet Claes de klok nog stoppen op 58″63. Vandaag ging het een heel pak sneller met 56″76. De pupil van Jacques Borlée lag bij het ingaan van de laatste bocht al voor op de rest van het pak. De Britse Jess Turner gaf zich echter niet zomaar gewonnen en vocht mee voor de overwinning. Voor Claes was dit nog een extra duwtje in de rug richting een snelle tijd. Het was echter Turner die nog over de sterkste eindsprint beschikte en onze landgenote voor ging in 56″62.

“Wow. Jammer dat ik de limiet net mis, maar ik ben vooral blij dat ik eindelijk terug ben en eindelijk weer een PR kan laten optekenen. Ik ben er zeker van dat ik de limiet nog loop één van de volgende weken”, deed Claes opgelucht haar relaas na de wedstrijd. Volgende week zien we Claes opnieuw aan het werk in Oordegem op de Putbosmeeting en ook Genève staat nog op de planning. Veel tijd om te rusten krijgt Claes niet, want deze avond komt ze opnieuw aan de bak. Met de recent opgerichte 4x400m-ploeg gaat de hordeloopster op zoek naar een nieuwe snelle tijd en misschien wel een EK-limiet.

4x400m-ploeg knalt solo naar toptijd

Zopas mocht Hanne Claes en haar troepen opnieuw aan de bak op de snelle piste in Oordegem. Margo Van Puyvelde mocht de 4x400m aftrappen en ging er meteen als een speer van door. Na 200m stond de atlete van Oudenaarde er alleen voor, wat niet resulteerde in een tempo verzwakking. Ze loste af met Hanne Claes die op haar beurt het stokje doorgaf aan Justien Grillet. Camille Laus mocht het afwerken en deed er alles aan om voor de gevraagde 3’29″57 de finish te overschrijden. 3’31″39 was uiteindelijk de eindtijd voor de kersverse ploeg waardoor het nog even wachten is op dat EK-ticket. Aangezien alle vier de atleten al een baanronde in de benen hadden en er helemaal alleen voor stonden, mogen we zeker spreken van een sterke prestatie. Als alles goed gaat, gaat de ploeg binnenkort door het leven als de ‘Belgian Cheetahs’.