De Antwerp Marathon wil voor 2015 een sterk deelnemersveld bijeenscharen. Voorlopig strikte de organisatie al enkele van de sterkste Belgen op de 42,195km.

Lander Van Droogenbroeck
Lander Van Droogenbroeck

Zo bevestigde organisator Golazo vandaag de komst van Florent Caelen, die vorig jaar nog de Brussels Marathon op zijn naam schreef. Met 2u16’31 zette hij toen een derde nationale jaartijd neer op het zware parcours in onze hoofdstad. Ook Lander Van Droogenbroeck bevestigde zijn komst naar de koekenstad.

Van Droogenbroeck was vorig jaar nog tempomaker voor Jesse Stroobants, die in Antwerpen debuteerde op de legendarische afstand, maar meteen een vierde nationale tijd wist te noteren in 2014. Dit jaar keren de rollen om want Stroobants, die afgelopen weekend nog negende werd op de Crosscup in Hannuit, zal een deel van het tempowerk voor Van Droogenbroeck verrichten.

Ook meervoudig nationaal marathonkampioen Gino Van Geyte verschijnt aan de startlijn.

De Antwerp Marathon gaat door op zondag 26 april.