Thomas De Bock heeft zich deze ochtend voor het eerst gewaagd aan een marathon. Hij koos voor de marathon van Antwerpen die met zijn vele tunnels zeker niet de gemakkelijkste is. De atleet van ORT bracht het er zeer goed van af en kon de tijd nog net doen stoppen onder de 2u18.

Al van bij de start moest Thomas De Bock de drie snelle Kenianen laten gaan. De Bock werd zelf op sleeptouw genomen door luxehazen Stijn De Vulder en Lander Van Droogenbroeck. De eerste doorkomst aan kilometerpaal 10 was er na 32’02”. Halfweg was dit 1u07:38, perfect op schema voor 2u16 maar ook het moment dat Van Droogenbroeck het resterende beulwerk aan De Vulder liet. Met nog iets meer dan twaalf kilometer te gaan stapte ook De Vulder uit de wedstrijd. De Bock liep wel even de verkeerde kant op waardoor hij enkele kostbare seconden verspeelde. De chrono van 1u37:09 na 30km geeft dan ook een vertekend beeld van verval aan.

Na 42,195km kwam Thomas De Bock als vierde over de eindstreep in 2u17:56. Een stevige chrono om je marathondebuut mee vast te leggen. De overwinning ging naar de Keniaan Ezekiel Kiprop Koech met een tijd van 2u15:55.

Manuela Soccol – Foto: Ronald Hacken

Bij de vrouwen ging Manuela Soccol op zoek naar een nieuw persoonlijk record. Iets voor halfweg was ze alvast goed op weg om in haar opzet te slagen. Na 25km, toen ze nog steeds op schema was voor een recordtijd van 2u36, moest ze echter noodgedwongen uitstappen wegens last aan de heup. De overwinning bij de vrouwen ging zo naar Ann Sofie Claeys in een tijd van 2u56:05.