Een dag na Isaac Kimeli en Robin Hendrix heeft ook Peter Callahan zich op de 1.500 meter geplaatst voor het EK in Berlijn, op dezelfde Bryan Clay Invitational in Los Angeles. Callahan lukte een nieuw persoonlijk record van 3’37″11.

De winst ging in LA naar Josh Kerr, die 3’35″01 liet optekenen. Callahan moest hem laten gaan, maar ook zijn vijfde plaats mag gezien worden. Het persoonlijk record van de Amerikaanse Belg stond sinds de IFAM outdoor van vorig jaar op 3’37″57, en daar dook hij nu dus bijna een halve seconde onder. De Belgische EK-limiet stond op 3’38″10.

Ook op het EK in Amsterdam in 2016 was Callahan erbij, maar toen geraakte hij niet door de reeksen. In Berlijn hoopt hij beter te doen. Hij is al de negende Belg die een EK-limiet lukt na Nafi Thiam, Noor Vidts, Hanne Maudens, Bashir Abdi, Koen Naert, Soufiane Bouchikhi, Isaac Kimeli en Robin Hendrix.