Komende zaterdag verzamelen zo’n 2.000 lopers aan de Watersportbaan in Gent voor de Sfinx Ekiden. Het Olympic Running team steekt zijn ambitie voor deze negende editie niet onder stoelen of banken: het Europees record op de aflossingsmarathon moet eraan geloven.

Op de persconferentie in het Stadhuis van Gent lichtte organisator Tim Rul de plannen voor dit jaar toe. Vervolgens werd coach Tim Moriau aan het woord gelaten, hij kan zaterdag een sterk zestal aan de start brengen. Belgisch veldloopkampioenen Isaac Kimeli en Jeroen D’hoedt vormen een team met Philip Cortvriendt, Robin Hendrix, Simon Debognies en Thomas De Bock. Het Europees record staat reeds sinds 1994 op naam van een Nederlands team, de te kloppen tijd wordt 2u03:12. In een andere samenstelling pakte het Olympic Running Team in oktober reeds de overwinning op de Brussels Ekiden, toen stopte de chrono op een nieuw Belgisch record van 2u06:23.

Beluister hieronder een gesprek met coach Tim Moriau en atleten Robin Hendrix, Thomas De Bock, Simon Debognies, Isaac Kimeli en Jeroen D’hoedt op de persconferentie van de Sfinx Ekiden in opdracht van radiozender Urgent.fm.