Excelsior heeft vandaag op imposante wijze de Sfinx Ekiden in Gent gewonnen. De Brusselse club stoomde op de aflossingsmarathon naar 2u08:59, 50 seconden boven het nationaal record voor clubs.

RESC deed vandaag een aanval op het Belgisch record op de Ekiden. Op het vlakke parcours in Gent verzamelden ze hun beste atleten, maar bleven ze met 2u08:59 zo’n 50 seconden boven de recordtijd van RFCL. De overwinning kon hen wel niet meer ontglippen. Het waren vooral Tarik Moukrime (14’27 over 5 kilometer), Emmanuel Lejeune (22’00 over 7,2 kilometer) en Koen Naert (29’35 over 10 kilometer) die indruk maakten. Verder bestond de ploeg ook nog uit Pierre-Antoine Balhan, Kim Ruell en Mehdi Lahbib. Het podium in Gent kleurde flink blauw-wit, want ook de tweede plaats ging naar RESC (2u17:52). KAAG-TRAKKS-Vispoelvrienden (2u20:02) maakte het plaatje compleet.

De volledige uitslagen kunt u hier raadplegen.