Het Olympic Running Team heeft naast het Belgisch en Europees record gegrepen op de Sfinx Ekiden in Gent. Het berekoude weer met een snijdende noordoostenwind liet een recordverbetering op de aflossingsmarathon niet toe, al toonde het zestal zich met 2u07:24 wel veruit de sterkste.

Vorig jaar stond er geen maat op het team van Excelsior, dat toen in flink betere omstandigheden naar 2u08:59 snelde. Het team met onder anderen Koen Naert en Tarik Moukrime was dit jaar niet van de partij, maar hun recordtijd aan de Gentse Watersportbaan zou wellicht gevoelig scherper worden gesteld. Het Olympic Running Team (ORT) mikte vooraf op het Europees record (2u03:12), het Belgisch record (2u06:57) zou er logischerwijs dan ook moeten aan geloven. Het winterweer stak daar echter een stokje voor, want al van bij het begin maakten de ijskoude temperaturen en de harde wind het de lopers loodzwaar.

Philip Cortvriendt mocht de spits afbijten en zorgde al snel voor afscheiding. Bert Misplon zou met onder meer de hulp van Jennen Mortier Team Runaround een verdienstelijke tweede plaats schenken, maar voorin was het al ORT wat de klok sloeg. Na de eerste 5 kilometer in ongeveer 15’27, werd Isaac Kimeli gelanceerd voor twee rondjes rond de Watersportbaan oftewel 10 kilometer. De eerste twee kilometer blies de wind lichtjes in de rug, maar vanaf de bocht nabij de R40 blies de wind fel in het nadeel. Kimeli begon sterk en schroefde in de tweede ronde het tempo zelfs nog een beetje op om na 30’42 te wisselen met Jeroen D’hoedt. De steeplespecialist reist over twee weken samen met de andere toplopers van Tim Moriau naar Flagstaff voor een hoogtestage, nog voor het zover is maakte hij zijn 5 kilometer vol in 14’59. Simon Debognies was de volgende die de tasuki in zijn handen kreeg, de Belgische beloftekampioen in het veldlopen maakte indruk tijdens zijn 10 kilometer. Met 30’01 deed hij flink beter dan Isaac Kimeli, die het in de zomer dan ook moet hebben van het kortere werk. Thomas De Bock was voor een keertje niet de slotloper, in zijn voorbereiding richting de marathon van Antwerpen tekende hij met 14’54 wel voor de snelste 5 kilometer van het pak. Robin Hendrix mocht de tasuki veilig thuisbrengen, hij kreeg tot slot nog 7,2 kilometer op het bord. Met 21’24 vocht ook de 1500m-specialist voor wat hij waard was, maar de gure weersomstandigheden verstoorden de recordpoging.

Met 2u07:24 bleef het Olympic Running Team 27 seconden boven het Belgisch record, maar mag het wel het parcoursrecord op zijn naam schrijven. Team Runaround (2u21:09) en KAAG2 (2u33:53) mochten als nummers twee en drie het podium vervolledigen.

De volledige uitslagen vindt u via deze link.

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.