Genzebe Dibaba heeft na de 3.000 meter nu ook de 1.500 meter gewonnen. De Ethiopische wereldrecordhoudster haalde het in 4’05″27, ook Laura Muir en Sifan Hassan stonden een tweede keer op het podium.

Het podium van de 3.000m was op de 1.500 meter nog veel meer een klasse apart. Al op twee ronden van het einde was het duidelijk wie er in de medailles zou belanden, alleen nog niet in welke volgorde. Dibaba bleek aan het eind nog veel overschot te hebben en ging er makkelijk vandoor. Toch nog even opmerken dat de coach van Dibaba, Jama Aden, vorig jaar werd opgepakt op zijn hotelkamer met een kleerkast vol EPO.

Voor zilver werd het nipter, maar deze keer werden de rollen omgedraaid. Muir ging in de slotronde Hassan voorbij naar zilver, het Britse publiek ging uit de bol. Voor Nederland was er een tweede medaille, een tweede keer met dank aan Hassan.