De Belgian Tornados staan straks voor hun twintigste internationale finale. Niets of niemand bracht ons de afgelopen elf jaar zo veel kijkgenot als deze aflossingsploeg. Jacques Borlée kiest voor dezelfde opstelling als een dag eerder in de halve finales.

Dylan Borlée is opnieuw startloper, gevolgd door Jonathan Borlée, Jonathan Sacoor en Kevin Borlée. Om een medaille te pakken zal Dylan Borlée zijn broer nog iets beter moeten lanceren dan in de halve finales. Met Lendore (Trinidad en Tobago), Zalewski (Polen) en Kerley (Verenigde Staten), zetten de voornaamste concurrenten een hele sterke naam in als startloper.

Bij Polen, misschien wel de belangrijkste concurrent voor het brons voor de Belgen, loopt met Omelko de beste loper als nummer twee. Ook de VS zetten met Cherry een individuele finalist als tweede loper in.