De Belgian Tornados hebben brons veroverd op het WK in Birmingham. In hun twintigste internationale finale snelden ze naar hun negende medaille in een Belgisch record van 3’02″51.

Dylan Borlée vertrok snel. Hij had duidelijk betere benen dan zaterdag in de reeksen. Op het einde werd het een beetje zwaar, maar de jongste van de drie broers kon nog net als derde wisselen. Jonathan Borlée dichtte meteen het gat met de Polen voor hem, maar kreeg ook zijn concurrent uit Trinidad over zich heen. Daarna hield hij goed stand.

Goed standhouden deed ook Jonathan Sacoor. Hij behield met verve de vierde plaats, en liet niemand verder weglopen. Sacoor kwam zelfs een heel stuk dichter op de Amerikaan Bailey, en dat durven wij voor een 18-jarige debutant heel indrukwekkend te noemen.

Kevin Borlée nestelde zich al snel in het spoor van Lalonde Gordon uit Trinidad. Een eerste Belgische aanval werd afgewend, en toen leek het podium weg. Kevin had echter nog voldoende reserves in de tank om met een ultieme aanval in de laatste rechte lijn naar brons te snellen. Hij hield Gordon met één honderdste af, en zette een Belgisch record van 3’02″51 op de tabellen.

We hebben het hier nog niet over de Polen gehad, maar die waren zowaar nog straffer dan onze Belgen. Slotloper Jakub Krezwina ging de Amerikanen voorbij naar goud, en liep binnen in een nieuw wereldrecord van 3’01″77.