Kersvers wereldrecordhouder op de 60 meter Christian Coleman maakte zijn favorietenrol waar op het WK in Birmingham. Hij haalde het in een kampioenschapsrecord van 6″37. Tijdens zijn interview achteraf kreeg hij telefoon van zijn landgenoot Maurice Green, van wie hij het wereldrecord afnoepte.

What’s up Maurice? Ik ben met interviews bezig”, zei Coleman toen Green hem opbelde in de mixed zone van de Birmingham Arena. “Congrats, man. I’m proud of you“, zei Green.

“Let op Maurice, alle pers luistert mee. Maar ik apprecieer je felicitaties”, reageerde de nieuwe wereldkampioen. “We hebben dezelfde agent. Vandaar kennen me mekaar een beetje. Hij geeft me wel eens raad. Hij zei al in Rio 2016 dat ik het wereldrecord kon breken.”

Toen hij de vraag kreeg om te kiezen tussen zijn wereldrecord of zijn wereldtitel, moest Coleman het antwoord schuldig blijven.

“Normaal ben ik een man van de titels, dus zou ik zeggen dat dit WK veel belangrijker is dan het wereldrecord. Maar ik vond het toch heel opwindend om de snelste man aller tijden te worden, dus ik twijfel. Het is hoe dan ook allebei mooi. Ik wil dat mijn naam in de geschiedenisboeken komt. Ik wil bij de beste aller tijden horen. Dat ik nu al in één adem word genoemd met toppers als Usain Bolt, vind ik een eer.”

Zwaar vieren was Coleman gisterenavond niet echt van plan. “Ik weet niet of ik wel buitenkom met deze kou. Ik denk dat ik gewoon wat ga ‘chillen’ in het hotel.” Daarna kan het vizier op de zomer. Coleman heeft een persoonlijk record van 9″82 op de 100 meter. “Outdoor heb ik nog geen concrete doelen. Er is geen WK of Olympische Spelen. Ik wil gewoon sneller worden. Een geheim heb ik alleszins niet. Ik moet even hard werken als mijn concurrenten.”