De IFAM Koorts begint stilaan weer te stijgen. Op zaterdag 10 februari, over precies 9 dagen, neemt een hele rits Belgische topatleten het op tegen atleten met internationale allure op de IFAM Indoor. Nog vooraleer het atletiekfeest losbarst in de Gentse Topsporthal, blikken we in deze reeks vooruit met enkele potentiële smaakmakers. Vlaams kampioen Michael Rossaert mag zijn borst natmaken voor de stevig gestoffeerde 400 meter.

Michael, allereerst proficiat met je Vlaamse indoortitel op de 400 meter. Met 47″67 heb je opnieuw een record beet.

“Ik denk dat ik vorig jaar tot ongeveer 48″20 kwam, dus dan kunnen we spreken van een serieuze verbetering. Het was wel te verwachten dat ik onder 48 seconden zou duiken, aangezien ik ook op de 200 meter mijn record al flink heb scherper gesteld. De bevestiging dat het ook op de 400 meter lukt is natuurlijk leuk, maar met zwaardere concurrentie zit er nog meer in.”

Foto: Yngwie Vanhoucke

Dan wordt het uitkijken naar de IFAM Indoor?

“Zeker en vast, het zal interessant worden welke tijd daar uit de mand valt. Tussen al het internationale geweld verschijnt Dylan Borlée er aan de start, ook Jonathan Sacoor zou eventueel in actie komen. Dat wordt dus een mooie waardemeter.”

Als de concurrentie wordt opgeschroefd, kan je dan nog een pak sneller?

“Het is moeilijk om in te schatten welke chrono ik precies waard ben. Wat ik wel met zekerheid kan stellen is dat ik de laatste drie wedstrijden zo goed als alleen heb afgewerkt, van bij de start. Als de wedstrijdsituatie zich ertoe leent om een andere atleet tot het einde te volgen, dan is er ongetwijfeld nog wat marge. Ik ben benieuwd of ik ook met de nationale toppers om winst kan meestrijden.”

Hangt er eventueel een WK-selectie voor de aflossingsploeg aan vast?

“Daar vrees ik een beetje voor vermits de drie broers Borlée en Jonathan Sacoor momenteel fit zijn. Het wordt moeilijk om als vijfde man mee naar Birmingham te gaan, want ook Robin Vanderbemden mag je niet uit het oog verliezen.”

Mik je op een bepaalde tijd de komende wedstrijden?

“Nee, mijn ambitie is het lopen van persoonlijke records en dan zie ik wel waar de chrono stopt. Zo is het me vorig jaar goed gelukt en ik vertrouw daar nu ook op. In het verleden hield ik me soms te veel bezig met een specifieke tijd en dan duurde het te lang vooraleer ik die realiseerde, zonder die extra druk lukt het me sneller.”

Tot slot, is er een muzieknummer waar de dj van de IFAM Indoor jou tijdens de wedstrijd een plezier mee kan doen?

“Je zal het wellicht niet kennen, maar ‘Blood Red Roses Music’ is heel rustig en bevalt me wel tijdens het poweren. Ik loop zelden met muziek, tijdens de race hoor ik af en toe wel de speaker aan het werk. Dat kan best handig zijn, zo vernam ik na driekwart wedstrijd op het Vlaams kampioenschap dat ik al een aanzienlijke voorsprong had opgebouwd. Dat liet me toe om met iets meer ontspanning de wedstrijd te beëindigen, zeker een pluspunt.”

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u via deze website, tickets kan u hier bestellen.