Robin Vanderbemden reist volgende week niet mee af met de Belgian Tornados naar het WK indoor in Birmingham. Hij gaat niet akkoord met de criteria en weigert zijn selectie. De Belgische ploeg bestaat uit Kevin, Jonathan en Dylan Borlée en daarnaast Jonathan Sacoor en Michael Rossaert.

“Jacques Borlée heeft mij gebeld om mij een plaats in de ploeg aan te bieden, maar die heb ik geweigerd”, maakt Robin Vanderbemden een stevig statement in een interview met de Franstalige krant L’Avenir. “Ik ga niet akkoord met zijn selectiecriteria, en stel bovendien vast dat de atleten twee weken voor het kampioenschap nog altijd van niets wisten.”

“Mijn indoorseizoen is ondertussen al afgelopen”, gaat Vanderbemden verder. “Ik wil duidelijke selectiecriteria, en die moeten op papier staan. Het doel moet zijn om de beste Belgen in de ploeg te zetten.”

De snelste man van het seizoen, Jonathan Sacoor, maakt wel onderdeel uit van de selectie. Dat doen ook zijn trainingsmaatjes, de drie broers Borlée. Michael Rossaert is de vijfde man die mee naar Birmingham reist.