Na net geen half jaar zonder competitie maakt Louise Carton volgende zondag op de CrossCup in Rotselaar haar langverwachte comeback. Zowel de oververmoeidheid waar ze mee kampte als de enkelblessure zijn verleden tijd. Dat liet ze optekenen op de website van de Vlaamse Atletiekliga.

Een 3.000m in Lanaken in augustus was de laatste wedstrijd van Louise Carton/ACME. Daarna was het vooral heel veel geduld uitoefenen, want toen de gezondheid in november de goeie kant opging strooide haar enkel roet in het eten. In Rotselaar kan ze eindelijk weer de spikes aanbinden. “Yes!”, klonk het uitgelaten.

De verwachtingen liggen nog niet direct heel hoog. “Ik verwacht vooral dat ik goed ga afzien. Ik ben nog maar sinds januari de intervaltrainingen aan het opbouwen, dus is het nog even afwachten of ik dat meteen al in wedstrijdsituatie kan omzetten.”

Louise zal na Rotselaar ook nog deelnemen aan het BK in Brussel.

1 REACTIE

  1. Volhouden en jezelf nog enkele maanden de tijd gunnen om terug op topniveau te komen ! Jullie zijn allemaal nog jong en een comeback is goed voor de mentale sterkte, dat zullen jullie in de komende jaren merken !

Reacties zijn gesloten.