De IFAM Koorts begint stilaan weer te stijgen. Op zaterdag 10 februari, over precies een week, neemt een hele rits Belgische topatleten het op tegen atleten met internationale allure op de IFAM Indoor. Nog vooraleer het atletiekfeest losbarst in de Gentse Topsporthal, blikken we in deze reeks vooruit met enkele potentiële smaakmakers. Wie Noor Vidts aan het werk wil zien heeft geluk. De meerkampster komt in het beste geval maar liefst drie keer het strijdtoneel op.

Dag Noor, je trok begin dit jaar naar Spanje op stage. Verliep alles wat naar wens?

“De stage verliep goed. Ik heb alle trainingen zonder problemen kunnen afwerken en ook het gevoel zat heel goed. Na mijn terugkeer naar België moest ik de trainingen helaas wat terugschroeven. De examens stonden voor de deur en eisten wat meer tijd op. Vandaar dat ik dit jaar nog geen wedstrijden kon afwerken.”

Wat zijn je plannen deze winter? Werk je nog een volledige meerkamp af?

Noor Vidts – Foto: Jasper Jacobs

“Zondag trap ik mijn indoorseizoen op gang. Ik neem deel aan het BK meerkamp waar ik meteen vijf disciplines krijg voorgeschoteld. Ik heb eigenlijk geen idee wat ik ervan moet verwachten. Voor mijn examens kende ik een goede opbouw, dus we zien wel wat het wordt. Ik heb er alleszins veel zin in. Nadien zal ik nog deelnemen aan de IFAM wat altijd een leuke wedstrijd is met goede tegenstand. Er komt telkens heel wat publiek op af wat mij zeker een extra boost kan geven om goed te presteren. De week nadien neem ik nog deel aan het BK AC.”

Je komt in actie op de 60 meter horden en het verspringen. Vanwaar je keuze voor deze nummers?

“De beslissing om aan deze disciplines deel te nemen werd genomen door mijn coach Fernando. Het is de eerste keer dat ik aan twee individuele nummers deelneem en dat ik de 4x200m laat voor wat het is. Het indoorseizoen is behoorlijk kort als je de hele maand januari niet in actie kan komen. Vandaar de keuze om mij op twee nummers te richten.”

Naar welk nummer van de IFAM kijk je het meest uit en waarom?

“De horden vind ik een heel leuk nummer, dus daar kijk ik vooral naar uit. Dat er ook een aantal snelle vrouwen verwacht worden maakt het extra aantrekkelijk. Voor mijzelf hoop ik een plaatsje in de finale te kunnen bemachtigen. Het moment dat Dafne Schippers in haar starblokken kruipt voor haar 60 meter wil ik ook voor geen geld van de wereld missen. Wat een straffe madam!”

Je zei dat het publiek je echt een boost kan geven. Is er ook een muzieknummer dat dit effect op jou kan hebben?

“Het liedje ‘Mi Gente‘ hoor ik echt graag! Vooral het ritme maakt het leuk.”

Meer informatie over de IFAM Indoor vindt u via deze website, tickets kan u hier bestellen.