De prestatie van Soufiane Bouchikhi op het EK veldlopen is niet onopgemerkt gebleven. De pupil van Luk Verlaenen werd daar vijfde bij de senioren en wordt daardoor opnieuw opgeroepen voor de Great Edinburgh XCountry. Hij zal er deel uitmaken van het Europees team.

Soufiane Bouchikhi liep afgelopen weekend naar een zeer sterke vijfde plaats op het EK in Samorin. Voldoende voor een plaats in het Europese team voor de Great Edinburgh XCountry, zo blijkt. De Europese atletiekliga maakte de selectie vandaag bekend. Vorig jaar was Bouchikhi er ook al bij, toen finishte hij als achtste in het zog van Mo Farah.

De Nederlandse juniores Jasmijn Lau en Roos Blokhuis werden ook geselecteerd op basis van hun sterke race in Samorin. De wedstrijd wordt op zaterdag 13 januari gelopen. Naast het Europese team is er ook nog een Amerikaans en een Brits team. Het wordt al de 29ste editie van dit evenement.

1 REACTIE

  1. Je kan dit rechtstreeks volgen op bbc. Mooie wedstrijd. Ook aflossingen denk ik

Reacties zijn gesloten.