Komende zondag barst het veldloopgeweld opnieuw los met het EK veldlopen. Voor interviews en wedstrijdverslagen kan u op onze website terecht. Onze collega’s van Sporza voorzien opnieuw een livestream op de website. Op Eén wordt enkel de wedstrijd van de senioren mannen live uitgezonden.

Op zondagvoormiddag binden de junioren mannen als eerste hun spikes aan in het Bela Vista Park te Lissabon. Via de livestream op de website Sporza.be worden alle wedstrijden gebracht, van 11u00 tot 14u50 Belgische tijd. Ook European Athletics brengt zoals elk jaar live beelden met Engelstalige commentaar. Via deze link kan u zondag dus ook alle wedstrijden volgen van het EK veldlopen in Lissabon.

Ook op tv zal u onze Belgische veldlopers kunnen aanmoedigen, al zal dat vaak in uitgesteld relais zijn. Omstreeks 13u30 begint de uitzending op Eén. De senioren mannen zullen zich op dat moment in de startbox begeven. De wedstrijd wordt volledig live gebracht met deskundig commentaar van Marc Willems en Kris Meertens. Even later worden ook nog de races van de senioren vrouwen, de mixed relays en de beloften mannen volledig uitgezonden. De wedstrijden van de beloften vrouwen en de junioren worden in een samenvatting gegoten. Op de Franstalige zender La Deux begint de uitzending eveneens omstreeks 13u30 met de seniorenwedstrijd van de mannen. Ook de wedstrijd van de senioren vrouwen wordt daarna op antenne uitgezonden. Mogelijkheden genoeg dus om alles te kunnen volgen zondag.