Een dag voor het EK veldlopen vindt de parcoursverkenning plaats. Volgens traditie lopen en/of wandelen de deelnemers de omloop af. Met OEH-belofte Astrid Verhoeven haalden we een kennersoog in onze rangen om alle loopstroken en hindernissen onder de loep te nemen.

Neen, het parcours heeft geen geheimen meer voor ons. Na het bekijken van onderstaand filmpje weet ook u wat onze Belgische selectie morgen (zondag 10 december) te wachten staat. Astrid Verhoeven finishte als tweede belofte in Roeselare waardoor ze net niet geselecteerd werd voor dit internationaal kampioenschap. Toch is ze morgen aanwezig om te supporteren, vandaag maakte ze ons alvast wegwijs op de EK-omloop. Dankzij haar deskundige tips weten de Belgen perfect hoe ze het morgen moeten aanpakken. Nu nog duimen dat ze deze beelden ook effectief gaan bestuderen.