Juniore Justine Tinck wordt niet langer gecoacht door vader Guy Tinck en traint voortaan onder Tim Moriau. De voorbije maanden trokken ook Bashir Abdi, Manuela Soccol, Astrid Verhoeven en Riken Ost naar Moriau.

Tinck, meervoudig Belgisch kampioene in de jeugdreeksen en goed voor mooie records van 4’13″61 op de 1.500m en 9’18″39 op de 3.000m, zag haar coach Dirk De Maesschalk er afgelopen zomer mee ophouden. Ze koos er toen voor om zich door haar vader te laten begeleiden.

“Ik was overtraind en heb het even rustig aan gedaan. Daarna heeft mijn vader mij er terug bovenop geholpen, en tot op een zeker niveau gebracht”, zegt Tinck. “Daarna zijn we naar een nieuwe trainer op zoek gegaan, en hebben met verschillende coaches gesproken. Tim heeft de meeste indruk op mij gemaakt. Ik geloof in zijn aanpak en visie.”

Naast onder meer Lisa Rooms, Astrid Verhoeven, Paulien Nelissen en Manuela Soccol wordt de vrouwelijke zijde van de groep in Halle nu opnieuw uitgebreid. “Ik kom inderdaad in een mooie groep terecht, vol gemotiveerde atleten”, besluit Tinck.