Terwijl alle schijnwerpers op de wereldkampioenschappen in Peking gericht staan, raast ook in eigen land het pisteseizoen onverminderd voort. Twee jeugdige atleten blonken uit. Scholiere Justine Tinck zette vrijdavond voor eigen publiek het nationale beste op de 2000m scherper. Cadet Tim Van De Velde beet in Merksem zijn tanden stuk op het stokoude nationale beste op de 1500m.

Tim Van De Velde - Foto: Jasper Jacobs
Tim Van De Velde – Foto: Jasper Jacobs

Scholiere Justine Tinck, goed voor een bronzen medaille op de EYOF, rondde op de vrijdagavondmeeting in het eigen Zele haaswerk van clubgenote Sofie Picavet feilloos af. Met 6’14″13 zette ze de 6’15″97 van Sofie Gallein uit 2009 gevoelig scherper op de 2000m. Tinck, pas eerstejaarscholiere, zette vorig seizoen al nationale besttijden neer op de mijl en de 2000m bij de cadetten.

Over cadettenbestes gesproken: tweedejaarscadet Tim Van De Velde zorgde op zaterdag voor één van de opmerkelijkste prestaties op de Flanders Cup in Merksem, maar helaas strandde hij – voor de tweede maal dit seizoen – op een zuchtje van het nationale record van clubgenoot Raf Wijns. Met 3’55″91 kwam hij op de nagelnieuwe piste amper 21 honderdsten te kort om het 36 jaar oude (handgestopte) BR scherper te stellen. Een nieuwe poging komt er niet meer.

Andere opmerkelijke prestaties in het winderige Merksem waren er van Renée Eykens op de 1500m (4’16″81 – een derde tijd aller tijden bij de junioren) en trainingsmaatje Jochem Vermeulen op de 800m (1’52″40). Bram Ghuys liet een knappe 2m19 in het hoogspringen optekenen. De Galameeting in Merksem was de laatste Flanders Cup-manche van het seizoen.

Bekijk hier de resultaten uit Merksem.