Begin december is het steevast uitkijken naar het Europees kampioenschap veldlopen. Dit jaar is de verzamelplaats het betrekkelijk kleine Samorin, goed voor iets meer dan 12.000 inwoners. Maar belangrijker dan de demografische gegevens zijn natuurlijk de resultaten. Welke Belgische atleet maakt volgens u op zondag 10 december de beste beurt in Slowakije?

In totaal werden 16 Belgische atleten opgenomen in de selectie. Bij de junioren werd gekozen voor twee atleten bij de dames en vijf atleten bij de heren. Net als vorig jaar komt er ook een belofteploeg aan de start, vier heren verdedigen daarin de Belgische kleuren tegenover één atlete bij de beloften vrouwen. Bij de senioren krijgen we zowel bij de dames als de heren een duo. Via de alfabetische lijst hieronder kunt u uw stem uitbrengen op de landgenoot die over alle categorieën heen het hoogst zal eindigen.

[poll id=”37″]