Binnen acht dagen is de CrossCup zowaar al halfweg, maar worden ook de kaartjes voor het EK veldlopen in Slowakije uitgedeeld. Imana Truyers maakte indruk in Mol en lijkt in een kansrijke positie te liggen. We vroegen haar of ze er zelf ook zo over denkt.

In afwezigheid van Louise Carton was Imana Truyers in het Molse zand met verve de sterkste landgenote. Ze zette Sofie Van Accom – toch niet de minste – op de volle twintig seconden.

Na Mol lijkt het een beetje alsof je niet meer naast het EK kunt grijpen. Heb je er zelf ook zo veel vertrouwen in?

“Ik kon sindsdien met vertrouwen rustig verder werken richting mijn topvorm. De trainingen verlopen goed, dus ik ga met veel ambitie aan de start staan in Roeselare. Elke wedstrijd moet nog gelopen worden, maar het vertrouwen en de durf zijn zeker aanwezig.”

Geloof je in de selectie van een voltallige vrouwenploeg?

“Sinds de voorbije selectiejaren durf ik niet meer te veel te geloven en te hopen. Ik denk dat we al enkele jaren hebben kunnen tonen dat we bij de seniores dames wel een zeker niveau uitstralen.”

Als er toch maar één iemand gestuurd wordt, wie is dan je belangrijkste concurrent?

“Omdat Louise Carton er helaas niet bij gaat zijn, zal mijn voornaamste concurrente Sofie Van Accom zijn.”

Denk je dat je in Roeselare hetzelfde niveau zal halen als in Mol?

“Normaal gezien ben ik nog steeds in verdere opbouw en moet de echte topvorm nog komen. Voor mezelf wil ik goed scoren in Roeselare, maar ik wil mijn echte topvorm vooral laten zien op het EK in Samorin.”

Als je mag gaan, aan welke plaats denk je dan?

“Omdat ik nog geen zicht heb op de concurrentes in Europa, is dit nu nog wat moeilijk te zeggen. Ik hoop wel dat ik zeker een plaatsje bij de beste achttien kan veroveren.”