Pieter-Jan Hannes leek weer helemaal de oude na een voorjaar waarin hij geplaagd werd door een stressfractuur. Een kleine blessure aan de kuit gooide enkele weken geleden roet in het eten. De geplande wedstrijden werden geschrapt en alternatief trainen was de boodschap. Hoe gaat het enkele weken later met Hannes?

Pieter-Jan Hannes werd aangekondigd als één van de blikvangers voor de veldloop in Leuven. Enkele dagen voordien kreeg hij echter last van een stijve kuit tijdens een tempotraining. Niets ernstigs dacht hij waardoor hij de training vervolgde. Uit voorzorg liet hij toch zijn kinesist de kuit loswerken, maar de last verdween niet. Een echo bij de dokter bood uitsluitsel: een verrekking. Nog steeds geen man overboord voor de rest van dit winterseizoen, al werd het lopen weer opgeschort en werden er in de plaats opnieuw alternatieve trainingen ingebouwd. Sinds enkele dagen kan Hannes de looptrainingen weer hervatten.

Pieter-Jan Hannes – Foto: Jasper Jacobs

“De verrekking is heel jammer want voor Leuven was de vorm echt goed. Na het wegvallen van de veldloop in Leuven en Mol hoop ik om deel te kunnen nemen aan de CrossCup-manche in Roeselare, maar mijn deelname daar blijft onzeker.” In Roeselare wordt eveneens gebikkeld om de EK-tickets. Of het EK nog steeds een doel is? “Vooraf maakte ik van de mixed relays zeker een doel. Helaas wil de KBAB geen team uitvaardigen. Nu is het afwachten hoe het tegen dan met mijn vorm gesteld is. Ik wil alleen gaan als ik voel dat mijn niveau top 10-waardig is. Gezien het niveau in Europa wordt dit moeilijk. Voor mijn blessure had ik mijzelf dit wel zien doen. Nu wordt het moeilijk om de selectie te halen aangezien andere atleten al heel sterk voor de dag kwamen.”
Het is ondertussen al bijna twee jaar geleden dat we Hannes nog eens aan de start zagen van een veldloop. “Straks kan ik het niet meer”, grapte hij aangezien het al een hele tijd geleden is dat hij nog echt diep is gegaan op wedstrijd.

Over het vervolg van zijn winterseizoen kon Hannes nog geen duidelijkheid scheppen. Vooraf was het plan om na Roeselare over te schakelen op de korte cross. Door het missen van de geplande wedstrijden is dit plan twijfelachtig. Met de nieuwe invulling van de CrossCup is een tweede optie het afwerken van de resterende lange veldlopen. Ook een uitstap naar de indoorhal sluit hij niet uit. “Een combinatie van de korte cross met een 3.000m (eventueel zelfs 1.500m) indoor zie ik ook wel zitten. De limieten voor het WK indoor zijn niet onhaalbaar als ik mijn PR benader. Al moet daar wel bij vermeld worden dat ik toen in bloedvorm zat.” Welke van de drie opties het wordt, ligt vooralsnog niet vast.