De CrossCup streek vandaag neer aan het Zilvermeer in Mol voor de eerste individuele manche van dit seizoen. In tegenstelling tot de Relays in Gent was het vandaag ieder voor zich. De Belgen kregen meteen een sterk buitenlands deelnemersveld voorgeschoteld met wie ze zich konden meten. Het was Imana Truyers die in Mol het best voor de dag kwam en zo als vijfde en eerste Belgische finishte.

Iets over halfweg koers scheidde een grote kopgroep met vooral buitenlandse atleten zich af van de rest van het pak. Onze landgenoten Sofie Van Accom en Imana Truyers waren de enigen die in hun spoor konden blijven. Hanna Vandenbussche, Lisa Rooms en Zenobie Vangansbeke waren de dichtste belagers en vochten onderling om de positie van derde Belg.

Onze landgenoten konden het in het laatste wedstrijddeel niet helemaal waarmaken tegen de buitenlandse tegenstand en waren niet opgewassen tegen het overwicht van de Poolse Katarzyna Rutkowska die als eerste de finish overschreed in Mol. Truyers liet het deze keer niet op een sprint aankomen en rekende vrij eenvoudig af met Van Accom. Van Accom werd tweede Belgische en Vandenbussche vervolledigde het podium door derde Belgische te worden.