Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Ali Hamdi (DCLA) – Belgisch Kampioen Korte Cross 2017 – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Alain Sennesael

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
Ik ben net aan mijn derde trainingsweek begonnen. Voorlopig gaat alles goed en kan ik al mijn trainingen vlot afwerken. Fulltime werken maakt het niet altijd makkelijk om veel kilometers te draaien, maar mits een goede planning lukt het wel allemaal.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“De Relays in Gent en dan de eigen veldloop in Heverlee, de lange cross, de week erop. Daarna volgen alle CrossCup-manches korte cross.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Mijn Belgische titel op de korte cross verlengen en deze keer ook in het CrossCup-klassement van de korte cross op het hoogste schavotje eindigen. Vorig jaar kwam ik als tweede slechts 2 punten tekort voor de eindzege.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Ik kijk vooral naar mezelf en ben niet echt bezig met de concurrentie.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Tim Van de Velde, al is hij geen onbekende meer.”

Wat is uw favoriete voedingsgewoonte de dag van de wedstrijd (voor & na)?
“Ik eet wat de pot schaft. Ik zorg er gewoon voor dat ik niet te veel groenten eet en vooral sober blijf: boterham, pasta of rijst. Mijn lievelingseten achteraf is venkelrisotto met scampi’s. “

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Neen.”

Voor welke MS-atleten heeft u gekozen & waarom?
* Ik heb (nog) geen ploeg opgesteld.

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.