Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Charlotte Van Hese (AVLO) – vice Belgisch Kampioene 5000m – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Charlotte Van Hese (links) – Foto: Peter Wagemans

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“De voorbereiding op het winterseizoen is tot hiertoe goed verlopen dus ik denk wel mooie resultaten te kunnen behalen deze winter. Ik liep namelijk al enkele stratenlopen met grote stukken onverhard parcours in. Mijn benen zijn zo al een beetje gewend geraakt aan het crossen. Daarnaast heb ik al enkele goeie tempotrainingen in het bos afgewerkt. Wat volgens mij ook in mijn voordeel gaat spreken deze winter, is dat ik dit jaar eigenlijk nooit de cross-afstand verleerd ben. Samen met mijn trainer Jimmy Laeremans maakte ik de keuze om me vanaf dit zomerseizoen te focussen op de 5000m en 10 000m. Ik heb deze zomer veel meer bereikt dan ik vooraf durfde dromen door op elke afstand mijn PR te verbeteren. Voor mij is de wedstrijd van het voorbije zomerseizoen waarop ik met de meeste fierheid kan terugkijken sowieso het BK 10km op de weg waarbij ik mijn tijd met meer dan 1 min. verbeterde tegenover het jaar voordien. Ik denk dat dit enkel goeds kan beloven voor het winterseizoen!”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Ik neem sowieso deel aan alle CrossCup-manches. Daarnaast staan er al enkele kleinere regionale crossen op het programma zoals Bonheiden, Mechelen, Ertvelde en de avondcross in Hulshout.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Ik hoop deze winter nog sterker uit de hoek te kunnen komen dan vorig jaar. Dichter kunnen aansluiten bij het groepje van Sofie Van Accom en Hanna Vandenbussche zou geweldig zijn! Stiekem hoop ik dit jaar ook een beetje op een EK-selectie, maar ik weet waar ik voor sta met een alsmaar sterker lopende Lisa Rooms. Ik ben tevens benieuwd naar wat Astrid Verhoeven deze winter in haar mars zal hebben! “

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Ik denk dat Lisa Rooms en Astrid Verhoeven sterke concurrentes zullen zijn deze winter. Ook van Hanne Verbruggen, die nog nooit eerder meedeed aan de CrossCup-manches, verwacht ik veel.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Hanne Verbruggen dus.”

Wat is uw favoriete voedingsgewoonte de dag van de wedstrijd (voor & na)?
“Als ontbijt eet ik de dag van de wedstrijd havermoutpap met appel en rode biet. Drie uur voor de wedstrijd eet ik een paar witte boterhammen met confituur. Vijftig minuten voor de wedstrijd drink ik meestal nog iets caffeïnerijk (bv. matcha) en neem ik iets van snelle suikers binnen. Tien minuten voor de start eet ik nog een dadel, na de wedstrijd neem ik meteen een shake met eiwitten & koolhydraten en een notenreep.
Na het uitlopen kan je mij altijd gelukkig maken met een bruine pistolet met kaas.”

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Ik heb nog geen ervaringen met dit toestel. Ik sta daarentegen steeds open om nieuwe dingen te ontdekken dus ik ben wel benieuwd!”

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen & waarom?
* Simon Debognies (OEH – 20 miljoen)
* Van De Velde Tim (DUFF – 15 miljoen)
* Verbruggen Hanne (VITA – 13 miljoen)
* Van Hese Charlotte (AVLO – 12 miljoen)
* Stevens Nanouk (ACW – 10 miljoen)
* Cortvriendt Philip (OEH – 8 miljoen)
* De Bosscher Pieter-Jan (AVLO – 7 miljoen)
* Speelman-Rooms Femke (ATAC – 7 miljoen)
* Van Raemdonck Elise (AVLO – 7 miljoen)
* Van Daele Patrick (ROBA – 1 miljoen)
>> Ik heb het team samen met mijn vriend & trainer Jimmy Laeremans opgesteld omdat hij meer kennis heeft over mannelijke lopers dan ik.

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.