Pieter-Jan Hannes keert zaterdag met een 800m tijdens de Flanders Cup in Kessel-Lo terug in competitie. Hij was sinds februari out met een stressfractuur in de voet. De verwachtingen voor zaterdag staan nog niet meteen al te hoog gespannen, vertelde hij aan atletiek.be.

Niet om nog een concreet in een chrono uitgedrukt doel te realiseren, maar om alsnog wat pisteritme op te doen. Dat is de reden voor Pieter-Jan Hannes om deze zomer nog in actie te komen. Hij loopt zaterdag een 800 meter. “Ik wil nu gewoon wat wedstrijdritme opdoen, maar heb geen doelen. Ik ga gewoon lopen en heb gevraagd om in de B-reeks te starten. Eigenlijk was de Memorial van vorig jaar al mijn laatste serieuze wedstrijd. Ik heb sindsdien nog enkele dingen gelopen, maar nooit tot op de limiet. Zelfs al loop ik zaterdag 1’55, heb ik dat toch alweer gehad. Als ik het niet doe, is het bij mijn eerste 1500m volgend jaar al meteen bijna twee jaar geleden dat ik dat tempo aanvoelde.”

Welk niveau hij zal halen en of er de komende weken nog wedstrijden volgen is nog even koffiedik kijken. “Gezien wat ik al heb kunnen trainen, is de progressie die ik al maak leuk. De vorm is niet slecht. Ik reageer goed op opnieuw lopen en op de nieuwe aanpak, maar heb nog geen enkele snelheid- of krachtsessie gedaan. Die komen deze winter weer aan bod, maar eerst wilden we opnieuw loopgevoel kweken.”

Denkt Pieter-Jan stiekem nog aan de Memorial Van Damme? “Ik neem alles nu zoals het komt. Ik sluit niks honderd procent uit, maar het is eigenlijk al een medisch mirakel dat ik nu al pijnvrij kan lopen. Als het de komende weken echt goed gaat en er komt een 1500m op het programma van de Memorial, zeg ik misschien ‘waarom niet?’. Maar als ze echt voor een tijd willen lopen, heeft het niet veel zin. Ik zie mij nooit onder de 3’40 lopen.”

Komende winter zien we de voormalige Europese beloftekampioen terug in het veld. “Ik moet terug wedstrijdhardheid opdoen, en daarvoor zijn crossen ideaal.”