België sluit het wereldkampioenschap in Londen af met één medaille. Op de slotdag viel de 4x400m-mannenploeg buiten het podium na een moeizame wedstrijd. Starloper Robin Vanderbemden gaf als vijfde het stokje door aan Jonathan Borlée die geen posities kon goedmaken. Derde loper Dylan stond voor een quasi onmogelijke opdracht, hij verloor nog een plekje en ondanks een stevige inhaalrace van Kevin bleef het bij een vierde plek en 3’00″04.

“We zijn voor een vierde keer als vierde geëindigd, dat blijft voor een land als het onze een uitzonderlijke prestatie”, relativeert coach Jacques Borlée. “Daarnaast heerst er grote frustratie want ik denk dat we op het podium konden staan, zelfs op het hoogste schavotje. Alle ploegen hebben hun sterkste loper als eerste ingezet. Robin (Vanderbemden, red.) is snel, heel snel vertrokken en hij betaalt daarvoor op het einde de tol.” Bekijk zijn volledige reactie hierboven.