Ook Fanny Smets wordt opgevist voor het WK in Londen. Eerder werden Eline Berings en Hanne Maudens al gedelibereerd, nu krijgt ook de polsstokspringster van CABW een invitatie. Dat heeft ze vooral te danken aan haar prestaties van de voorbije week.

De 31-jarige Fanny Smets deed gisteren via sociale media nog een oproep aan de IAAF om haar uit te nodigen voor het WK. Haar gebeden zijn duidelijk verhoord. Vandaag kreeg onze nationale federatie een uitnodiging in de bus waardoor de polsstokspringster al de derde atlete is die wordt toegevoegd aan de bestaande selectie.

Tijdens de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder kwam Smets nog tot 4m41, een evenaring van het Belgisch record. Dat record zette ze gisteren scherper met een sprong over 4m46. Het bewijst alvast dat ze in goede doen is zo vlak voor de wereldkampioenschappen. Het is de eerste keer dat Fanny Smets mag deelnemen aan het WK.