De Internationale Atletiekfederatie IAAF geeft opnieuw een aantal Russische atleten de toestemming om deel te nemen aan internationale wedstrijden. De zeven gelukkigen die onder een neutrale vlag in actie mogen komen: Sergej Sjoebenkov, Maria Koetsjina, Illia Moedrov, Olga Moellina, Sergej Sjirobokov, Jana Smerdova en Daniil Tsyplakov.

De twee namen die het meest bekend in de oren klinken zijn ongetwijfeld die van hordeloper Sergej Sjoebenkov en hoogspringster Maria Koetsjina. Sjoebenkov kroonde zich in 2015 tot wereldkampioen op de 110 meter horden, Koetsjina slaagde eveneens in dat kunststukje in het hoogspringen. Ook polsstokspringers Illia Moedrov en Olga Moellina, snelwandelaars Sergej Sjirobokov en Jana Smerdova en hoogspringer Daniil Tsyplakov mogen voortaan onder een neutrale vlag in actie treden aangezien ze volgens de herzieningscommissie van de IAAF niets te maken hebben met het systematische dopinggebruik in Rusland. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn want dit jaar zijn er ook al zeventien Russische verzoeken afgewezen. Klokkenluidster Joelija Stepanova en Darja Klisjina, die in de VS traint, kregen eerder al het goede nieuws te horen.