Pieter-Jan Hannes is door een stressfractuur in de voet een hele tijd buiten strijd. Dat betekent dus ook een streep door het EK indoor. De specialist van de 1500 meter is gisteren geopereerd.

Vorige week gaf Pieter-Jan Hannes forfait voor zijn twee geplande EK-limietpogingen in het Ierse Athlone en het Engelse Birmingham. Die beslissing was een noodzakelijk gevolg een stressfractuur in de voet die hij enkele dagen voordien opliep. Uiteraard betekent dit ook dat hij niet naar het EK indoor in Belgrado kan afzakken.

Gisteren is Hannes geopereerd. “Ze hebben er een schroef ingestoken, vandaar dat een operatie nodig was. Ik moet twee weken in het gips en dan kan de revalidatie beginnen“, klinkt hij strijdlustig. In welke mate deze blessure de voorbereiding op het zomerseizoen zal verstoren, valt nog af te wachten. Looptrainingen zullen alvast voor enkele weken en misschien zelfs maanden onmogelijk zijn. Een domper is deze blessure dus hoe dan ook.

Het goeie nieuws is natuurlijk dat ik met die schroef erin mijn best ga mogen doen om mijn voet nog eens gebroken te krijgen“, kan Hannes alweer relativeren. Hoofddoel blijft uiteraard het WK in Londen in augustus.