Nafi Thiam neemt deel aan het EK Indoor van volgende week in Belgrado. Dat besliste ze vandaag. De olympische kampioene in de zevenkamp neemt er deel aan de vijfkamp, die al op vrijdag op het menu staat.

Lange tijd liet Nafi Thiam in het ongewisse of ze nu al dan niet naar het EK in Belgrado zou trekken. Na een zwaar olympisch jaar gevolgd door een rustperiode wilde ze afwachten hoe snel de goede vorm zou terugkeren. Na persoonlijke records in het kogelstoten en de 60m horden de laatste weken is het duidelijk: Thiam is alweer in vorm. Op het BK afgelopen zaterdag gaf ze nog aan dat er eerst overleg met coach Roger Lespagnard nodig was om over haar deelname aan het EK te beslissen, en dat is nu gebeurd. Thiam trekt naar Belgrado.

Nu op elk toernooi een gouden plak van haar verwachten zou misschien niet fair zijn, maar dat ze in Belgrado meedoet om de medailles staat buiten kijf. Twee jaar terug behaalde ze al zilver bij het EK indoor, en ondertussen is ze duidelijk nog een niveautje sterker.