Soufiane Bouchikhi moet vandaag onder het mes na zijn ongelukkige valpartij op de eindstreep in Rotselaar. Hoe lang hij buiten strijd is valt af te wachten, en dus is ook zijn deelname aan het BK veldlopen een vraagteken.

In een ultieme poging om Isaac Kimeli nog bij te halen gooide Soufiane Bouchikhi zich afgelopen zondag over de meet in Rotselaar. Zijn schouder geraakte daarbij uit de kom. Enkele uren later werd die schouder in het ziekenhuis terug op zijn plaats gezet, en leek het probleem van de baan. Gisteren bleek echter dan er toch een operatie nodig is. “De schade aan de schouder is wat groter dan gedacht“, aldus coach Luk Verlaenen.

Bij de operatie is geen grote haast, maar toch verkozen Bouchikhi en zijn trainer de ingreep niet langer uit te stellen. “We willen het zomerseizoen niet in gedrang brengen. Hoe lang hij moet rusten is af te wachten. Als de pijn meevalt mag hij meteen terug lopen, maar de dokters verwachten toch zo’n vier tot zes weken stevige pijn. Dour loopt hij zeker niet, het BK in Wachtebeke valt af te wachten.

Op Instagram liet Bouchikhi gisteren ook al aan zijn volgers weten dat de operatie er aan zit te komen. Zijn concurrent Isaac Kimeli wenste hem ondertussen al beterschap. “Veel beterschap en sterkte, hopelijk zie ik jou op het BK!“.

UPDATE: De klacht die de club van Soufiane Bouchikhi had ingediend na de wedstrijd van Rotselaar werd door de jury van beroep verworpen. Bouchikhi was ervan overtuigd de finish als eerste overschreden te hebben, maar daar oordeelt de jury van beroep duidelijk anders over. Isaac Kimeli blijft zo de winnaar van de Crosscup in Rotselaar.