Vandaag stond voor de veldlopers het provinciaal kampioenschap op het menu. In Herentals, Vilvoorde, Lanaken, Beveren en Diksmuide werd ongetwijfeld flink gestreden voor de felbegeerde provinciale schildjes. Hieronder komt u te weten wie vandaag de uitblinkers waren.

Antwerpen: Provinciale titels voor Jolien Boonen en Nick Van Peborgh

Jolien Boonen was outstanding bij de senioren vrouwen – Foto: Peter Wagemans

AC Herentals was dit jaar de organisator van het PK in Antwerpen. Het was thuisloopster Jolien Boonen die bij de senioren vrouwen de sterkste was. De tweede plek was voorbehouden voor Elke Godden, die nog net Shana Lauwers wist af te houden. Op de korte cross was het Kaat Vermeulen, wederom een atlete van ACHL, die het hoogste schavotje mocht betreden. Eline Pinter kwam slechts drie seconden later over de finish en moest vrede nemen met de tweede plaats.
Bij de mannen ging de overwinning op de lange cross naar Nick Van Peborgh. Hij haalde het ruimschoots van Pieter Heemeryck en Vincent Bierinckx, de respectievelijke nummer twee en drie van het pak.
In de korte cross was niemand opgewassen tegen de regerende Belgische kampioen korte cross, Sam Valgaeren. Hij bouwde bijna tien seconden voorsprong op ten opzichte van Benoit GoethalsSander Heemeryck werd derde.

De volledige uitslag vindt u hier.

Jolien De Bock

Vlaams-Brabant: Stijn Garain en Karen Van Proeyen zijn de nieuwe kampioenen

Het PK in Vlaams-Brabant ging opnieuw in het Driefonteinenpark in Vilvoorde door. Dat lag er zwaarder bij dan anders. In de lange cross bij de mannen was Stijn Garain ‘simply the best’. Hij haalde de titel binnen met liefst anderhalve minuut voorsprong. Na een bijzonder felbevochten strijd voor de plaatsen twee en drie was het uiteindelijk Joris Keppens die in zijn eerste lange cross sinds een lange tijd het zilver greep. Brons was voor Jan Wera.

Bij de vrouwen gingen Charlotte Sijmens en Karen Van Proeyen samen in de aanval. Sijmens kreeg het lastig en moest vrede nemen met de derde plaats. Van Proeyen pakte de titel bij de seniores, maar moest de dagzege aan master Mona Rahmé laten, die veel beter had ingedeeld. Het zilver was voor Julie Van De Vondel. In de korte cross gingen de provinciale titels naar Kevin De Kerpel bij de mannen en Eva Soetemans bij de vrouwen.

De volledige uitslag vindt u hier.

Milan Augustijns

Limburg: Nelissen blijft oudere atletes de baas en Heemskerk staat nog steeds zijn mannetje

Geen Imana Truyers in Lanaken. Hierdoor zorgde ze ervoor dat de titelstrijd bij de vrouwen helemaal open lag en daar profiteerde naamgenoot Goele Truyers van. De AVT-atlete maakte indruk in de beginfase maar viel in het slot terug. Juniore Paulien Nelissen maakte daar handig gebruik van en de atlete van ACA kon met een geruststellende voorsprong van meer dan 20 seconden het zegegebaar maken. Zilver was er voor Anne Schreurs, Lotte Scheldeman legde dankzij een snelle slotronde beslag op het brons.

Bij de heren was master Steven Heemskerk aan het feest. De 38-jarige atleet van ATLA is nog steeds podiumrijp en zette dat op het veld van eigen club kracht bij. Niemand was in Limburg tegen hem opgewassen en met bijna een minuut voorsprong verzekerde hij zich van een zoveelste provinciale titel. Het zilver ging naar Yenthe Monnens, Tom Robben mocht met de bronzen medaille naar huis.

De resultaten van het PK in Limburg vindt u hier.

Simon Van Glabeke

Oost-Vlaanderen: Ward Van Der Kelen en Astrid Verhoeven zegevieren in Beveren

Astrid Verhoeven – Foto: Tomas Sisk

Dit jaar vond het provinciaal kampioenschap van Oost-Vlaanderen plaats in Beveren. Atletiek Volharding maakte er een attractief parcours van voor de supporters. Met de vele bochten en lussen kon men de atleten vaak zien, maar werden er ook niet snel grote verschillen genoteerd. Op de lange cross bij de mannen bleven Ward Van Der Kelen, Ruben Van Praet en Jan Adriaensen zo lang samen. Op het einde bleek Ward Van Der Kelen (EA) wel over de beste benen te beschikken. Ruben Van Praet pakte het zilver, het brons was voor Jan Adriaensen. Bij de vrouwen geen Zenobie Vangansbeke aan de start, haar blessure aan de knie is nog niet voldoende hersteld. Wél aanwezig was Astrid Verhoeven (AC Lebbeke). Zij controleerde de laatste ronde netjes haar voorsprong op Sofie Picavet en mocht daarna de armen in de lucht steken. Nina Lauwaert was de lachende derde. Op de korte cross bij de mannen ging de overwinning naar Pieterjan De Bosscher (AVLO). Bij de vrouwen mocht Tineke Commerman (VS) op het hoogste schavotje plaatsnemen.

De volledige uitslag van het PK veldlopen te Beveren kan u hier raadplegen.

Gerben De Backer

West-Vlaanderen: Barbara Maveau en Alexander Diaz Rodriguez het sterkst in Diksmuide

In de provincie West-Vlaanderen verzamelden de veldlopers in Diksmuide om de strijd te voeren om de provinciale titel. Op de lange cross bij de vrouwen was het Barbara Maveau die makkelijk met de overwinning ging lopen. Zij hield Annelies Deketelaere bijna een volle minuut achter zich. Op de derde plaats zagen we even later Gwendolyn De Deyne terug. Het was Céline Roelens die de korte cross op haar naam wist te schrijven met in haar zog Katrien De Vos, die het zilver pakte.
Bij de heren kon Alexander Diaz Rodriguez de overwinning op zak steken. Hij werd op het podium vergezeld door Stein Vynck, die tweede werd en Ward D’hoore, die het podium vervolledigde. Op de kortere afstand was er niemand opgewassen tegen 800m-loper Aurèle Vandeputte. Misha Declerck wist het gat met Vandeputte het kleinst te houden en werd beloond met een tweede plaats.

De volledige uitslag vindt u hier.

Jolien De Bock

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.