Op het provinciaal indoorkampioenschap in Gent heeft Aurélie De Ryck voldaan aan de limiet voor de Universiade in Taipei (Taiwan). De polsstokspringster van Lyra sprong met 4m20 exact de limiet. Verder maakten onder meer ook Mathias Broothaerts en Cedric Nolf hun indoordebuut. Een kort overzicht van de meest opmerkelijke prestaties.

Vandaag mochten de atleten uit Vlaams-Brabant en Antwerpen in de Topsporthal in Gent wedijveren voor de provinciale schildjes. Voor heel wat atleten betekent dit traditioneel de eerste wedstrijd van het indoorseizoen en worden de recordambities nog even uitgesteld. Na heel wat blessureleed bond ook Aurélie De Ryck vandaag voor het eerst dit jaar haar wedstrijdspikes aan. Voor de 24-jarige polsstokspringster kon het seizoen niet beter starten: ze pakte met 4m20 niet alleen de provinciale titel, maar plaatste zich ook nog eens voor de Universiade, een soort wereldkampioenschap voor studenten. Nog bij de senioren stond verspringer Cedric Nolf aan de startlijn van de 60 meter. In de finale moest hij Andreas Vranken (6″95) voor zich dulden om als tweede over de meet te lopen in 7″12. Concullega Mathias Broothaerts liet zich wel al in de zandbak zien. Met 7m20 stak hij de provinciale titel in het verspringen op zak.

Ook Tim Rummens was er vandaag in de Topsporthal weer bij. Hij liep met 49″95 geen supersnelle baanronde, maar het volstond wel voor de provinciale titel. Junior Sven Van den Bergh liet zijn motor iets sneller draaien en bleef met 49″19 Gerbrand Huts (49″29) een fractie voor. Nog bij de junioren kon Jonathan Sacoor weer een provinciaal schildje aan zijn selectie toevoegen. Op de 200 meter zoefde hij naar 21″85, goed voor een 8ste juniorentijd op de aller tijden-ranglijst. Op de 60 meter moest de OEH-atleet nog net teammakker Axel Viaene voorlaten, maar met 7″11 lieten ze wel precies dezelfde tijd noteren. Ook op de 60 meter horden ging het er bij de junioren snel aan toe. Simon Verherstraeten, opnieuw een atleet van AC Lyra, liet met 8″01 de achtste juniorentijd aller tijden optekenen. Hij mag daarvoor ook Tuur Bras bedanken, die met 8″03 en een negende juniorentijd zorgde voor stevig wat weerwerk.

De volledige resultaten van dag 1 van het PK indoor vindt u hier.

Reactie Aurélie De Ryck op Instagram:

T A I W A N BABY✨🌸 #polevault #jumpinglimits✔️ #SummerUniversiade #Taipei2017 #dedication #hardworkfinallypaysoff

Een foto die is geplaatst door Aurélie De Ryck (@aureliederyck) op