Anne Zagré is er in Duitsland in geslaagd om de EK-limiet te lopen. Tijdens de reeksen van de 60mH werd ze vijfde met een chrono van 8″08, net onder het minimum voor Belgrado (8″09). Iets later op de avond kwam ze nog een keer in actie voor de finale. Ze werd daarin zesde met 8″15.

Het voorbije weekend kwam Anne Zagré in Gent al tot 8″13 en 8″14 op de Waalse kampioenschappen. In Düsseldorf moest ze het in baan zes opnemen tegen enkele sterke tegenstanders zoals de Duitse Cindy Roleder en de Amerikaanse Christina Manning. Zelf zou ze dan ook maar vijfde worden in haar reeks, maar met 8″08 zette ze wel een nieuwe seizoensbeste neer.

Die tijd is ook voldoende om mee te mogen naar de Europese indoorkampioenschappen begin maart. Met het EK-minimum op zak kan ze zich verder rustig voorbereiden richting Belgrado. Om half negen deze avond kwam ze trouwens vanuit baan één nog een keer in actie op de 60mH. Ze werd zesde in 8″15, de overwinning ging naar de Duitse Cindy Roleder in 7″95.

Geen EK-limiet voor Pieter-Jan Hannes

Pieter-Jan Hannes – Foto: Peter Wagemans

Ook Pieter-Jan Hannes kwam deze avond in actie. Hij liep de 1500m in een sterk internationaal deelnemersveld. De PSD Bank Meeting werd jammer genoeg een maat voor niets. Hij eindigde zijn wedstrijd op de negende plaats in een tijd van 3’47″96. Voor het EK in Belgrado is een tijd van 3’41″21 nodig (3’41″18 indien Rusland wél zou meedoen).

De wedstrijdresultaten van de PSD Bank Meeting, met onder meer de Belgen Anne Zagré en Pieter-Jan Hannes, kan je hier bekijken.