Aanstaande zondag is het opnieuw tijd voor het Europees kampioenschap veldlopen. Twaalf Belgen vertegenwoordigen in het Italiaanse Chia ons land en ook Sporza heeft zijn selectie bekendgemaakt. Kris Meertens en Marc Willems bieden u zondag samenvattingen aan van de wedstrijd bij de beloften mannen, die bij de senioren vrouwen en de senioren mannen.

Vorig jaar kon u via Sporza de triomf van Louise Carton bij de beloften vrouwen volgen. Aangezien België dit jaar niet over een vrouwelijke belofte beschikt die kansmaakt op een medaille of een dichte ereplaats, wordt deze wedstrijd hoogstwaarschijnlijk niet uitgezonden. Onder voorbehoud (wijzigingen zijn nog mogelijk) kunnen we u wel al meegeven dat rond 13u35 een samenvatting (ongeveer 10′) van de wedstrijd bij de beloften mannen wordt getoond. Nadien wordt even overgeschakeld naar het veldrijden om rond 16u20 de draad opnieuw op te pikken met een samenvatting (ongeveer 15′) van de medaillestrijd bij de senioren vrouwen gevolgd door een iets uitgebreider verslag (25′) van het koersverloop bij de senioren mannen. Mochten er positieve Belgische verrassingen zijn in andere categorieën, dan bestaat de kans dat Sporza deze wedstrijd(en) ook aan bod laat komen.

Wilt u liever zoveel mogelijk wedstrijden live volgen? Dan biedt La Deux daar een niet onaardige oplossing voor. Zij starten al om 12u30 met hun EK-uitzending, daarnaast zal u wellicht ook beroep kunnen doen op een aantal livestreams op het internet en mogelijk ook live-uitzendingen op televisie. Later daarover meer op onze site!