Ook Atletieknieuws stapt vrijdagavond op het vliegtuig richting Sardinië. Niet om even te baden in de zon – al doen de weervoorspellingen ons wel het beste verhopen – maar om het EK veldlopen op de voet te volgen. Net zoals vorig jaar kunt u zaterdag en zondag op onze verslagen, foto’s maar ook video-interviews rekenen.

Vorig jaar mochten 15 atleten hun valiezen pakken om ons land te vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap veldlopen. Dit jaar gaat het om een iets minder grote selectie die 12 atleten sterk is, maar dat weerhoudt Atletieknieuws er niet van om opnieuw aan de start te verschijnen. Vanaf zaterdag kunt op onze site heel wat artikels, foto’s en video-interviews verwachten van de hand van fotograaf Jeroen De Meyer en journalisten Gerben De Backer en Simon Van Glabeke. Op zaterdag wordt traditiegetrouw het parcours grondig verkend, zondag worden dan de felbegeerde EK-medailles verdeeld.

Ook onze Snapchat-account maakt aankomend weekend de verplaatsing naar Italië. Wilt u op de hoogte worden gehouden van foto’s en video’s achter de schermen, voeg ‘Atletieknieuws’ dan snel toe aan je vriendenlijst. Meer daarover hier.