De 19-jarige Hanne Maudens beleefde vorig jaar een prachtseizoen door op het WK voor junioren brons te halen. Ook het jaar voordien, waar ze zilver haalde op het EK voor junioren, was ze succesvol. Die mooie prestaties werden beloond met de BOIC-stage in Lanzarote. Zoals elk jaar komen daar de (wellicht) toekomstige Belgische olympiërs samen om te trainen en hun visie te richten naar de volgende Olympische Spelen.

Hanne Maudens mocht dit jaar mee de sfeer opsnuiven en samen trainen met onder andere Nafi Thiam. Junior is ze dit jaar niet meer dus zal ze meer in competitie treden met de senioren. “Het zou tof zijn om deze zomer de Hypomeeting in Götzis mee te doen en de kloof van de 6.000 punten te halen”, laat de atlete van Vlierzele Sportief aan Sporza weten.

Ook de Olympische Spelen van Tokyo spelen al mee in haar hoofd, maar deze zomer zal ze toch haar pijlen richten op het EK voor beloften in Polen.

Het volledige interview kan u bekijken via deze link.