Kim Gevaert (38), die na het einde van haar atletiekcarrière haar aandacht richtte op het stichten van een gezin en haar job als logopediste, heeft zopas beslist mee haar schouders te zetten onder het nieuwe project van de 4x100m-ploeg.

Gevaert zal samen met Rudi Diels, die tevens haar ex-coach is, de ploeg trainen. Diels vertelde aan Het Laatste Nieuws dat hij in Gevaert de perfecte overgangsfiguur ziet tussen zichzelf en de jonge meisjes. Dat Gevaert het hele traject van de meisjes zelf doorlopen heeft en dus perfect weet hoe het hele gebeuren in elkaar steekt, ziet hij ook als een enorm voordeel. Het was overigens niet de eerste keer dat er bij haar werd aangeklopt om mee te werken aan dit project, maar doordat ze zich eerst op haar gezin wilde concentreren, blies ze het voorstel telkens af. Tot nu dus. De olympisch kampioene van Peking op dit nummer zal alleszins heel wat ervaringen kunnen delen met de nieuwe ploeg.