Axelle Dauwens zoekt na een moeilijk seizoen andere oorden op. De specialiste van de 400 meter horden verhuist naar Denemarken om te trainen onder de hoede van Mikkel Larsen, coach van vice-olympisch kampioene Sara Petersen. “Ik voel dat dit het juiste moment is om een nieuwe wending aan mijn carrière te geven.”

Het ging Axelle Dauwens afgelopen seizoen niet voor de wind. “Door verschillende blessures begon ik later dan gepland aan wedstrijden en ook daar kreeg ik het goeie ritme maar moeilijk te pakken”, doet ze haar verhaal bij Atletieknieuws. Op het Europees kampioenschap strandde ze in de halve finales en op de Olympische Spelen in Rio waren de reeksen helaas al het eindstation. “Ik besloot dat ik nood had aan verandering. Ik legde alle mogelijkheden op tafel en nam contact op met Mikkel Larsen, coach van onder meer vice-olympisch kampioene Sara Petersen. Hij bleek ook heel erg geinteresseerd en dus koos ik ervoor om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen.”

Axelle Dauwens - Foto: Jasper Jacobs
Axelle Dauwens – Foto: Jasper Jacobs

Dauwens begon pas in 2008 met atletiek en kwam al vrij snel in contact met Philip Gilson. Hij leidde haar tot verschillende Belgische titels en internationale kampioenschappen bij  AC Meetjesland en Dauwens toont zich dan ook heel erg dankbaar. “Ik blijf contact houden met Philip omdat ik maar al te goed besef dat hij mij zo ver heeft gebracht. Ik had echter nood aan een nieuwe stimulans en die zal ik in Denemarken ongetwijfeld vinden. Ik zal er iets specifieker werken op de 400 meter horden en kies ook voor een totaal ander leven. Ik had echt het gevoel dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Het lijkt mij daarom het uitgelezen moment om die stap nu te zetten.”

In de tweede grootste stad van Denemarken, Aarhus, hoopt Dauwens de komende jaren flinke stappen voorwaarts te kunnen zetten. “Ik moet nog op zoek naar een appartement, maar ik kan alleszins gebruikmaken van alle nodige faciliteiten waaronder een indoorpiste en een krachtzaal. Mijn nieuwe coach Mikkel Larsen is heel gedreven en ook de Deense mentaliteit spreekt me heel erg aan. Ik wil zo snel mogelijk het Deens onder de knie krijgen en daar een leven opbouwen. Mijn vriend blijft voorlopig in Gent, maar de kans bestaat dat hij ook meeverhuist. Het is allemaal natuurlijk niet zo eenvoudig en ook voor mij is dit een grote stap. Ik ben van plan om regelmatig terug te keren naar België, niet alleen voor familie maar ook voor wedstrijden.”

Op hoe het leven in Aarhus precies zal verlopen en hoe de sportieve plannen eruitzien heeft Dauwens nog niet zo’n goed zicht. “Volgens mij zal ik me daar wel vrij snel thuis voelen. Uiteraard stap ik volgende week zondag met een beetje twijfels het vliegtuig op, maar het is vooral zaak om die van mij af te schudden en open te staan voor de nieuwe mensen en omgeving. Het is voor het ogenblik zeker niet de bedoeling om daar permanent te blijven, als alles volgens plan verloopt blijf ik in Denemarken tot de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Ik wil absoluut alles uit mijn carrière halen, maar daarnaast ga ik mij uiteraard nog met andere dingen bezighouden. Zo zal ik een beetje meehelpen met de organisatie van het EK Masters in Denemarken volgend jaar, maar wil ik mij ook op verschillende andere vlakken blijven ontplooien.”

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.