Bashir Abdi kon vandaag zegevieren tijdens de regenachtige Singelloop in Utrecht. Onze 27-jarige landgenoot kwam na 10km als eerste over de finish in 28’31”. Hij haalde het in de sprint van Abraham Cheroben, de winnaar van vorig jaar. De Oegandees Philip Kipyeko en de Keniaan Andrew Lorot werden respectievelijk derde en vierde. De Nederlander Michel Butter besloot zijn wedstrijd op de vijfde plaats.

De altijd goedlachse Abdi heeft de laatste tijd niet stilgezeten. Zo kwam hij op 11 september aan de start van de halve marathon in Newcastle. In The Great North Run werd hij zowaar vierde in een nieuw persoonlijk record van 1u02:03.

Wat volgde was de overstap van Groot-Brittannië naar Nederland. Een week later nam hij er namelijk deel aan de Dam tot Damloop. Daar werd hij net als vorig jaar zesde op de 10 mijl. Bashir Abdi is zich rustig aan het voorbereiden op het nieuwe veldloopseizoen, dat 23 oktober van start gaat. Het EK veldlopen is opnieuw één van de doelen voor de atleet van RCG.

De uitslagen van de 10km Singelloop in Utrecht vind je via deze link.