Aanstaande zondag strijkt de Flanders Cup opnieuw neer in Oost-Vlaanderen voor de Grote Prijs Stad Lokeren. Nu de zomer ook officieel van start is gegaan kunnen de toppers hopelijk hun grenzen nog wat verder leggen. De Belgische rolstoelracer Peter Genyn tekent alvast present. Dat doen trouwens ook Axelle Dauwens en Philip Milanov.

De organisatoren kiezen ervoor om heel wat nummers aan bod te laten komen. Dat zorgt voor een gevarieerd namiddagprogramma waarbij elke aanwezige supporter wel iets heeft om naar uit te kijken. Het hoofdprogramma begint om iets na vier uur met een 100m. Bij de mannen komen met de Jamaicaan Mario Forsythe en de Zuid-Afrikaan Simon Magakwe meteen twee internationale kleppers aan bod die reeds onder de 10 seconden hebben gelopen.

Peter Genyn – Foto: Gaby De Vos

Daarna is het de beurt aan Peter Genyn met de 200m voor wheelers. Eerder zal de gouden medaillewinnaar van de Paralympische Spelen de 100m afleggen tijdens het voorprogramma. Genyn is dankzij zijn wereldrecord op dit koningsnummer één van de publiekstrekkers in Lokeren. Die rol is trouwens ook weggelegd voor Axelle Dauwens. Zij maakt zondag na een stressfractuur in de voet haar seizoensdebuut met een 400m horden. Kan ze al meteen dicht bij de EK-limiet van 56″68 komen?

Verder staat er ook nog een veelbelovende 800m op het programma. Aaron Botterman wil maar wat graag die EK-limiet van 1’46″70 lopen. Pieter Claus gaat ook voor de dubbele baanronde. Hij kwam enkele weken terug tot een snelle 1’47″17 en is eveneens een kanshebber om onder het minimum voor Berlijn te duiken.

Philip Milanov – Foto: Tomas Sisk

In de kampnummers schuiven we maar wat graag discuswerper Philip Milanov naar voren. Hij wordt week na week sterker en kwam onlangs nog tot een sterke 66m51. In Lokeren neemt hij naast het discuswerpen ook nog het kogelstoten voor zijn rekening. Corentin Campener krijgt in het verspringen een nieuwe kans op een persoonlijk record en dus ook de EK-limiet. Met een seizoensbeste van 7m79 achter zijn naam lijkt die 7m95 haalbaar.

Tot slot zijn er ook heel wat andere toppers die naar de Grote Prijs Stad Lokeren trekken. Sarah Missinne komt in actie op de 100m horden. Met een persoonlijk record van 13″19 houd je best het EK-minimum van 13″12 bij de hand. Hanne Maudens gaat voor de dubbel 100m horden en kogelstoten. Cynthia Bolingo gaat op zoek naar een snelle baanronde. Op de 3000m bij de vrouwen is het uitkijken naar Imana Truyers.

Meer informatie, zoals de volledige deelnemerslijst en het uurrooster, vind je hier.