Het wereldrecord op de 3.000 meter steeple staat niet langer op naam van de Russische Galkina. Het was de Bahreinse olympische kampioene Ruth Jebet die daar gisteren voor zorgde. Op de Diamond League-meeting in Parijs kwam ze tot een indrukwekkende 8’52″75, ruim sneller dan de vorige recordtijd (8’58″81).

Dat het wereldrecord op de 3.000 meter steeple bij de vrouwen binnenkort ging sneuvelen, stond in de sterren geschreven. Maar de Bahreinse Ruth Jebet liet er absoluut geen gras over groeien. Op de Diamond League-meeting in Parijs deed olympisch kampioene Jebet gisteren haar uitstekende race van Rio over, al had ze in de laatste rondes wel nog voldoende in de tank om haar verschroeiende tempo aan te houden. Kijk en geniet van de wedstrijd via de video hierboven. Uiteraard met commentaar in… het Frans.