Jeroen D’hoedt mag alsnog zijn koffers maken voor Rio. De CABW-atleet liep dan wel niet het vereiste minimum, maar ziet zijn inspanningen beloond met een gunstige positie op de wereldranglijst die zo recht geeft op een selectie voor de Spelen. D’hoedt kondigde het nieuws zelf aan op Twitter.

Foto: Jeroen De Meyer
Foto: Jeroen De Meyer

“Waarschijnlijk het leukste telefoontje uit mijn leven”, tweette Jeroen D’hoedt. “Officieel geselecteerd voor Rio!”

Steepleloper D’hoedt poogde al sinds vorig jaar om de (intussen licht versoepelde) limiet van 8’30″00 te lopen op de 3000m steeple. Verschillende keren kwam hij er dichtbij, zowel in de Verenigde Staten (8’32″62) als recent nog op het EK in Amsterdam (8’42″75). Ook vorig jaar flirtte de CABW-atleet al met Rio. Op de Nacht van de Atletiek klokte hij toen zijn persoonlijke beste van 8’30″03.

D’hoedt staat in 2016 als 42e op de wereldranglijst. De internationale instantie beloonde die gunstige positie met een selectie voor de Spelen. Proficiat!