Vandaag vond in het stadion van Naimette-Xhovément de Meeting International de la Province de Liège plaats. De niet optimale omstandigheden leenden zich niet tot uitzonderlijke prestaties. Anne Zagré werd na winst op de 100m horden in 13″13 uitgeroepen tot beste atlete van de avond.

Uitkijken was het onder meer naar Nafi Thiam, die voor eigen publiek deelnam aan het verspringen. De Luikse mikte op een verbetering van haar eigen record (6m43), maar kende geen superdag. Thiam leverde enkele degelijke sprongen af met een beste van 6m39, goed voor een tweede plek na de Oekraiense Maryna Bekh (6m56). Anne Zagré ging wél de overwinning lopen. De atlete van Excelsior, die vorige week in de EK-finale op een vijfde plaats bleef steken, mocht de handen in de lucht gooien na 13″13. Nog was er in winderige omstandigheden een overwinning voor de wereldkampioen polsstokspringen Shawnacy Barber met 5m60, Arnaud Art mocht mee op het podium met 5m50 en een derde plek. Damien Broothaerts kwam tot een SB van 13″80 in de 110m horden, goed voor een tweede plek na de Fransman Simon Krauss (13″57).  Tot slot trok ook Sofie Van Accom met een fijn gevoel huiswaarts. De atlete van AC Herentals verbeterde zich op de 800m tot 2’04″96 waarmee ze als vijfde eindigde in een sterk bezette wedstrijd die gewonnen werd door de Amerikaanse Molly Ludlow (2’00″07).

De volledige resultaten kan u hier bekijken.