Op het EK in Amsterdam kregen we een primeur, aangezien er voor het eerst een halve marathon werd georganiseerd. Dit ter vervanging van de marathon omdat we ons in een olympisch jaar bevinden. Er kwam één Belg aan de start. Soufiane Bouchikhi, eergisteren nog zevende op de 10.000m, voelde zich voldoende hersteld.

Op het bochtige parcours in Amsterdam ging de 26-jarige Belg goed van start. Hij kon zich tot halfweg handhaven bij de eerste twintig. Daarna kreeg hij het iets lastiger en moest nog enkele plaatsen prijsgeven. Aan de meet moest hij de Nederlander Michel Butter laten voorgaan in de strijd om de 27ste plaats. De eindtijd van Bouchikhi bedroeg 1u05:31. Dat is een drietal minuten na de Zwitserse winnaar Tadese Abraham, die met 1u02:03 de Turk Özbilen te snel af was. De winnaar van de marathon op het EK in Zürich, de Italiaan Daniele Meucci, mag het brons mee naar huis nemen.

De uitslag van de halve marathon kan u hier terugvinden.