Op de Gouden Spike meeting in Leiden heeft Soufiane Bouchiki zich verzekerd van deelname aan het Europees kampioenschap op de 10.000m. De atleet van CABW kwam na 28’11″04 over de streep en blijft daarmee ruim onder het gevraagde minimum van 28’47″17. Eerstejaars belofte Dieter Kersten mistte zijn limiet op amper zeven seconden.

In een race vol toppers zagen we in Leiden vijf Belgen aan de start. Van bij het begin werd er loeihard gelopen en zo werden de 38 atleten al snel opgesplitst in verschillende kleine groepjes. Soufiane Bouchiki volgde attent voorin en liep zelfs lange tijd op schema voor de Olympische Spelen, waarvoor 28’00″00 nodig is, maar moest in de laatste ronden toch enkele seconden prijsgeven. Met zijn 28’11″04 duikt hij wel ruim onder de EK-limiet en verbetert hij zijn persoonlijk record met bijna vijfentwintig seconden.

In het tweede groepje was het gros van de Belgen terug te vinden: Dieter Kersten, Nick van Peborgh en Jeroen Hendrix liepen lange tijd samen maar vochten het in de laatste kilometers alledrie alleen uit. Kersten klokte 28’57″79 en dook daarmee voor het eerst onder de 29 minuten. De eerstejaars belofte kwam zo wel heel dicht bij de EK-limiet voor beloften die op 28’50″00 staat. Van Peborgh en Hendrix finishten in respectievelijk 28’59″74 en 29’05″59. Willem van Schuerbeeck finishte als voorlaatste in 30’28″84.

Dieter Kersten op het BK indoor afgelopen winter - Foto: Tomas Sisk
Dieter Kersten op het BK indoor afgelopen winter – Foto: Tomas Sisk

Bekijk de uitslagen uit Leiden hier.